Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Elindult a szavazás, most közvetlenül dönthet fejlesztésekről

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 06. 23. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 07. 16. 06:26

A részvételi költségvetés keretében 38 olyan javaslat érkezett, melyek megvalósítását szavazásra bocsájtotta Gyöngyös önkormányzata. Az ötletek többsége utcákkal, járdákkal, vagy különböző létesítményekkel kapcsolatosak, de van több, a város kulturális vagy közösségi életét érintő elképzelés is.

A megvalósításra váró javaslatokra július 11-ig lehet szavazni az alábbi linken: https://reszveteli.gyongyos.hu/

A szavazás sajátossága, hogy a lakók nem csak egy javaslatra szavazhatnak, hanem akár háromra is, így különböző jellegű javaslatokat is támogathatnak. Szavazni az adóazonosító jel megadásával lehet.

Mint ismert Gyöngyösön idén vezették be a részvételi költségvetés intézményét, amikor a gyöngyösiek szavazással dönthetnek arról, hogy a lakók mely javaslatát valósítsa meg az önkormányzat.

A projekt első szakaszában június közepéig több mint 100 javaslat érkezett a lakóktól, melyeket a hivatal és az illetékes intézmények értékeltek abból a szempontból, hogy a javaslatok közül melyek valósíthatóak meg jogi és pénzügyi szempontból.
Sok hasonló javaslatot összevontak, hogy az egy célra érkező szavazatok ne szóródjanak szét több ötletre. Így végül 38 javaslat közül dönthetnek a szavazók.

A szavazás online történik, és akár a városi honlap főoldaláról is elérhető az oldal „Javaslatok” menüpontja alatt. A szavazás menete egyszerű, ugyanakkor amennyiben valaki nem rendelkezik megfelelő internet eléréssel vagy megfelelő eszközökkel, akkor a város kijelölt intézményeiben is tud majd szavazni.

Éljen a jogával! Most közvetlenül dönthet fejlesztésekről, programokról!

Kiemelt tartalmak