Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Egyre több szegregátumban élő állampolgár kész tenni egy tisztább városért

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 10. 02. Hírek

A higiénikus lakókörnyezet megteremtéséről és a háztartási hulladékkezelésről tartottak lakossági fórumot a Fuvaros utcában Gyöngyösön. A közmeghallgatást Gyöngyös Város Önkormányzata és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesülete szervezte az észak-nyugati városrész lakóinak bevonásával, hogy a környezetvédelmi és az ehhez kapcsolódó egészségügyi tájékoztatással elérjék a szemléletformálást.

Dr. Lénártné Benei Anikó, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezetője azt mondta a Gyöngyösi TV-nek elmonda, a hulladékgazdálkodás legfontosabb kérdéseit vitatták meg a Máltai Segítőházban. Mint fogalmazott a köztisztaság fenntartásában jelentős szerepe van a lakóknak, ezért be kell vonni őket ebbe a munkába. A környezetvédelmi főelőadó éppen ezért beszélt a gyűjtésről, szelektálásról, és megoldásokat vetett fel arra is, hogy hogyan ne kerüljön szemét az utcára. Azt mondja, lehet, hogy ezek alapfogalmak, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hiszen még mindig súlyos problémát jelent az illegális szemétlerakás, és ezzel együtt a környezetszennyezés és egészségkárosodás.

A fórumon résztvevő állampolgárok fontosnak tartják a változást, és szeretnének tisztább környezetben élni, gyermekeiknek jobb jövőt biztosítani, és minél többeket maguk mellé állítani.

A Máltai Segítőház szakmai vezetője azt mondja, fontos a környezeti fenntarthatóság, erről sokszor beszélgettek a gyerekekkel és most örül, hogy a felnőttek körében is szó eshet erről.

A szakemberek tudják, hogy a szemléletformálás egy hosszadalmas munka, de már akkor is megéri, ha minden alkalommal csak egy ember csatlakozik, és tesz a környezetvédelemért.

Kiemelt tartalmak