ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Digitális okosjáték minden óvodában

2022. 06. 14. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 06. 23. 16:39

Valamennyi gyöngyösi óvodába megérkezett a DIOO nevű okosjáték, amely játszva fejleszti a gyerekek képességeit.

A magyar fejlesztésű digitális okosjáték beszerzéséről még áprilisi ülésén döntött a város képviselő-testülete a Katona József Úti Tagóvodában szerzett pozitív tapasztalatok alapján. Abban az intézményben ugyanis 2017 óta használják a DIOO-t elsősorban az iskolaérettséghez szükséges képességek felméréséhez és erősítéséhez. Az okosjáték már a többi nyolc tagóvodába is megérkezett, a napokban pedig az óvodapedagógusok is átesnek az eszköz használatát bemutató oktatáson.

A Digitális Okos Játék Óvodásoknak (DIOO) 3-7 éves gyermekek részére készült képességmérő és fejlesztőeszköz, egy egyedülálló komplex rendszer, mely korunk elvárásaihoz és az alfa generációs gyermekek sajátosságaihoz illeszkedik. A DIOO billentyűzet és egér nélkül, érintőképernyőn irányítható program, amelyben a feladatokat hangutasítások alapján kapják a gyerekek. Az okosjáték lehetővé teszi az óvodások iskolaérettségi szintjének mérését és a szükséges képességek erősítését.

Az önkormányzat 23 hónapos lízingkonstrukció keretében összesen közel 7 millió forintért szerezte be az eszközöket, amelyeket mind a kilenc gyöngyösi óvodában használhatnak majd a gyerekek.

Kiemelt tartalmak