Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Civil összefogás eredményeként tisztulnak a mátrai turistautak

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 05. 04. Hírek | Környezet

Porszívó, vödrök, gumicsizma, sörösdobozok, műanyag flakonok, napernyő, linóleum – többek között ez volt a termése a napokban tartott, a Mátra turistaútjait megtisztító, civil összefogáson alapuló kezdeményezésnek. A Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület által meghirdetett akcióhoz csatlakozott a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campusa is. Az intézmény főigazgatója a Gyöngyösi TV-nek elmondta, a terület megtisztításáért már évek óta sokat tesz a gyöngyösi Károly Róbert Campus csapata a társadalmi szerepvállalás jegyében, ami az oktatók részéről példamutatás is a hallgatók felé, és kiváló csapatépítő tevékenység.

A campus dolgozói tizenkét 80 literes szemeteszsákot töltöttek meg. A szemétgyűjtés során megtalálták egy fiatalember személyes iratait is, melyeket a campus kollégái átadtak a Gyöngyösi Rendőrkapitányság munkatársainak.
Dr Bujdosó Zoltán hozzátette, az Aktív és Ökoturisztikai Központ kampányához csatlakozva, ahogy idejük és energiájuk bírja, az iskola nádfedeles épületétől Farkasmályig terjedő területet tisztítják meg a szeméttől.

A hulladék elszállításában a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület nyújtott segítséget, a zsákokat és a kesztyűket pedig az önkormányzat biztosította.

Kiemelt tartalmak