Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Boldog születésnapot, Gyöngyös!

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 05. 16. Hírek | Színes Utolsó módosítás: 2021. 05. 18. 14:26

A pandémia miatt rendhagyó módon ünnepli 687. születésnapját Gyöngyös, amely ezen a napon kapott városi rangot Károly Róbert királytól. Ennek az évfordulóját ünnepeljük idén május 16-án. A városnapi rendezvények elmaradnak ugyan, azonban több online felületen is megemlékeznek a jeles napról, például a Mátra Művelődési Központ YouTube-csatornáján.

A Gyöngyösi TV pedig pénteken Nápolyi című műsorában emlékezett meg a jeles eseményről, amelyben megszólalt a Vachott Sándor Városi Könyvtár helytörténeti részlegének vezetője. Dr. Vinkler Bálint beszélt arról, hogy Szécsényi Farkas Tamás kérésére Károly Róbert király Budával azonos jogokkal ruházta fel Gyöngyöst. Ekkor a vidék közigazgatási és katonai központja Gyöngyöspata volt, azonban az uralkodó mégis az alföldet a felvidékkel összekötő kereskedelmi útvonalat metsző Gyöngyöst ajándékozta meg ezzel a kiváltsággal.

Megszólalnak olyan gyöngyösiek is a jeles napon akik szakártelmüknél, kvalitásainknál fogva bárhol az országban megállnák helyüket, mégis Gyöngyöst választották. Többek között Farkas Ádám játékvezető, aki számos Bajnokok Ligája és magyar bajnoki mérkőzést vezetett már.

Kalácsi René építőmérnök, akinek keze munkáját számos gyöngyösi épület viseli.

Emellett Tufescu Csenge énekesnő is, aki számos gyöngyösi formációban mutatta meg tudását.

Vasárnaptól pedig érdemes nyitott szemmel járni a városban, és a kirakatokban a Szempont Fotókör, és Kalácsi René képeit keresni, amelyek ugyancsak a városnap alkalmából jelennek meg egy rendhagyó kiállítás formájában.

Kiemelt tartalmak