Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Bölcsődék napja: hálával tartozunk az áldozatos munkáért

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 06. 22. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 07. 16. 06:26

A város évek óta minden áprilisban köszönti a bölcsődei dolgozókat az intézmények hivatalos, tavasszal szokásos ünnepén, ám ezt az alkalmat idén is felülírta a világjárvány.
Az önkormányzat azonban nem feledkezett meg a legkisebb gyermekek gondozóiról. Ebben az évben a Dobó Úti Bölcsőde nyugalmazott szakácsnője, Bulhardtné Csépány Anita, valamint a Jeruzsálem Úti Bölcsődébe kisgyermeknevelője és szakmai koordinátora, dr. Tabbouchné Szakmáry Valéria részesült elismerésben az önkormányzat által szervezett bölcsődék napi ünnepségen.

Az elismerést Hiesz György polgármestertől vehették át a jutalmazottak.

Dr. Tabbouchné Szakmáry Valériának Hiesz György polgármester adta át a jutalmat

– Ezen a napon nemcsak a kitüntetetteket, hanem a bölcsődei területen áldozatos munkát végző minden dolgozót megünnepeljük. Ők azok, akik nap mint nap hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyermekek szeretetteljes, nyugodt környezetben tölthessék napjaikat, amíg szüleik dolgoznak – fogalmazott ünnepi köszöntőjében dr. Horváth Gábor, a polgármesteri hivatal Közigazgatási és Intézményirányítási Igazgatóság vezetője.

Az igazgató hozzátette: magas színvonalú munkájukért, amellyel gyermekeinkről gondoskodnak, hálával tartozunk a bölcsődei dolgozóknak. Ahogyan azért is, hogy immár több mint egy esztendeje az újabb és újabb kihívásokat hozó időkben is kitartanak.

A Platán Úti Tagóvoda óvodásai köszöntötték ünnepi műsorukkal a bölcsődei dolgozókat

A bölcsődei dolgozók méltatását követően dr. Horváth Gábor kiemelte: Gyöngyösön két székhelybölcsődében, a Dobó úti és a Visonta úti intézményben, valamint ezek két telephelyén, a Jeruzsálem út tagintézményben és a Kálváriaparti családi bölcsődékben 214 férőhely áll rendelkezésre a gyermekek napközbeni ellátására. Az intézményekben gazdagon felszerelt csoportszobák, továbbá készségfejlesztő eszközök segítik a gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlődését. Az alapellátáson túl olyan szolgáltatások is segítik a családi nevelést mint a játszócsoport és az időszakos gyermekfelügyelet.

A jelenlévőket köszöntötte Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke, aki a bölcsődei dolgozók jobb megbecsülésére hívta fel a figyelmet.

Hiesz György polgármester is köszöntötte az ünnepelteket, és egyúttal megköszönte azoknak a segítségét, akik a járványhelyzet kritikusabb időszakában, amikor a gyermekintézmények zárva voltak, az önkormányzat szervezésében önkéntesként segítették az időseket, a betegeket.
A városvezető kiemelte: Gyöngyösön szeptembertől tovább bővül a bölcsődei férőhelyek száma. A fejlesztéshez az önkormányzati források mellé európai uniós támogatást is nyert a város. Változást hoz az ősszel abból a szempontból is, hogy az új nevelési évtől önálló intézményként kezdi meg működését a Jeruzsálem Úti Bölcsőde.

A városi bölcsődék napi ünnepségen a Platán Úti Tagóvoda óvodásai köszöntötték az ünnepelteket.

Kiemelt tartalmak