ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Biztosításhoz kötötték a támogatást

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 02. 07. Hírek

Immár elemi károk enyhítésére is kérhető rendkívüli települési támogatás, miután módosította a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendeletet a képviselő-testület.

A döntést az indokolta, hogy az elmúlt időszakban az önkormányzatnak több alkalommal is kellett elemi kárral érintett, nehéz élethelyzetbe került személyeknek támogatást nyújtania. Ilyen volt például a Lokodi utcai lakástűz, a Rákóczi utcai társasházat sújtó viharkár és a Verseny utcai gázrobbanás. Ezek az esetek is rámutattak arra, hogy váratlan kár vagy tragédia során az önkormányzat gyors segítségnyújtása nélkülözhetetlen.

A rendkívüli települési támogatás keretében nyújtható akár több százezer forintos segítséget elemi kár esetén azok az ingatlantulajdonosok kérhetik, akik rendelkeznek lakásbiztosítással.

Az előre nem látható és el nem hárítható külső, természeti vagy más eredetű erők által okozott károk enyhítésére létrehozott a grémium egy olyan vis maior alapot is, melyet társasházi, illetve szövetkezeti tulajdonban keletkezett ingatlanok kárenyhítésére igényelhetnek a károsultak abban az esetben, ha a lakóközösségnek van ingatlanbiztosítása.

Kiemelt tartalmak