Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Bekapcsolták a volt laktanya területét a város vérkeringésébe

2022. 09. 01. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 09. 07. 14:57

Elkészült a Bethlen Gábor utcát a Gábor Áron utcával, valamint a Honvéd utcával összekötő útszakasz. A közel 300 millió forintos beruházás részeként csapadékvíz-elvezető rendszert és közvilágítást is kiépítettek. A munkák az Aktív Ház létrehozását célzó TOP-os pályázat keretében valósultak meg.

A volt honvédségi laktanyát 1993-ban hagyták el a katonák, majd a terület 2006-ban került a város tulajdonába – idézte fel Hiesz György polgármester az Aktív Ház kialakításához kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések átadása alkalmából a laktanya fejlesztésének történetét. Mint elmondta, ekkor épült meg a Dr. Fejes András Sportcsarnok, majd azt követően műfüves labdarúgópályát és bemelegítőcsarnokot is létrehoztak, így a terület fejlesztése a sport célú hasznosítás felé terelődött. Ebbe a koncepcióba illik bele az Aktív Ház megépítése is, amely egyebek mellett városi sportmúzeumnak, edzőtermeknek és egyéb, a sportéletet kiszolgáló létesítménynek ad majd otthont. A teljes beruházásra az önkormányzat még 2017-ben több mint 600 millió forint európai uniós forrást nyert el, ebből a most átadott infrastrukturális és közműfejlesztési munkákra közel 300 millió forintot fordítottak, az ehhez biztosított önkormányzati önerő mintegy 33 millió forintot tett ki.

A beruházás a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. koordinálásában, a HE-DO Zrt. kivitelezésében valósult meg. Megépült több mint 400 méter hosszú útszakasz, amely a Bethlen Gábor utcát a Gábor Áron utcával, illetve a Honvéd utcával is összeköti, így bekapcsolja a területet a város vérkeringésébe, jelentősen megkönnyítve a Katasztrófavédelem járműveinek vonulását is. Csapadékvíz-elvezető rendszert hoztak létre, a közel 800 méteres vezetékhálózat több mint másfél hektáros területről gyűjti össze a csapadékvizet. A beruházás része volt a villamosenergia-hálózat fejlesztése mellett a közvilágítás kiépítése is, összesen 45 világítótestet helyeztek el a területen.

A beruházás műszaki átadás-átvételi eljárása megindult, ezt követi majd a forgalombahelyezési eljárás, az autósok ezt követően vehetik birtokba az új utakat.

Kiemelt tartalmak