Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Az igazság idővel utat tör magának

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 10. 06. Hírek

Az emberek 172 évvel ezelőtt a szabadságért, az egyenlőségért, az igazságért, az általuk képviselt ügyért: a nemzetért áldozták az életüket – hangsúlyozta ünnepi beszédében dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő az aradi vértanúk emlékére szervezett rendezvényen. A megemlékezést követően, megkoszorúzták Batthyány Lajos szobrát.

Az önkormányzat képviselője az október 6-án mártírhalált halt aradi hősök tiszteletére rendezett ünnepségen arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy az áldozat sohasem hiábavaló, a történelem hibáit pedig a jövő rendezi, és egy zsarnok, elnyomó rendszer sem marad büntetlenül még akkor sem, ha az igazság hangait átmenetileg erővel fojtja el…mert az igazság idővel utat tör magának.

A gyöngyös önkormányzata által szervezett megemlékezésen a Berze Nagy János Gimnázium tanulói elevenítették fel a magyar nemzetet mélyen megrázó 172 évvel ezelőtt történt eseményeket.

Az ünnepi műsort követően helyi szervezetek, pártok, intézmények képviselői helyezték el az emlékezés koszorúit a Batthyány-szobornál.

Kiemelt tartalmak