Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Az építési szabályzatról és a részvételi költségvetésről tárgyaltak a képviselők

2023. 05. 11. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 05. 16. 10:58

A helyi építési szabályzat módosításáról, sporttámogatásról és a részvételi költségvetés szabályainak pontosításáról is döntött rendkívüli ülésén a gyöngyösi képviselő-testület.

Mindössze két napirendi pont szerepelt a gyöngyösi képviselő-testület május 11-i rendkívüli ülésén, amelyet a déli iparterület építési szabályzatának módosítása miatt hívtak össze. A változtatások a felhúzható épületek maximális magasságát szabályozzák, és lehetővé teszik munkásszállások építését az ipari fejlesztési célú területen. Az új szabályozást minden szakhatóság, köztük az Állami Főépítészi Iroda is elfogadta, a rendkívüli ülés összehívására egy közelgő határidő miatt volt szükség.

A grémium néhány ponton módosította a részvételi költségvetés szabályait, amelyeket még április végi ülésükön fogadtak el a képviselők. A módosítások értelmében a szavazáshoz idén is érvényes adóazonosító jelre lesz szükség, ami csupán arra szolgál, hogy az ismétlődő szavazatokat ki tudja szűrni a hivatal. Szavazni egyébként a kiírástól számított 30 napon belül elektronikusan és papír alapon lehet majd. Mint arról korábban beszámoltunk, a részvételi költségvetés keretében idén is nyolcmillió forint fejlesztési forrás felhasználására tehet közvetlenül javaslatot a lakosság.

A testület elfogadta a Turisztikai, Ifjúsági és Sportbizottság tájékoztatóját a VAMAV Lövész Sportklub támogatásáról. A bizottság korábban 3 150 000 forintos keretet osztott fel pályázatok alapján a sportegyesületek között, 350 ezer forintról pedig pályázatok nélkül dönthet. Most ebből a keretből biztosítottak 150 ezer forintot a lövészklubnak a sportlövő diákolimpia országos döntőjének megrendezéséhez. A mintegy 500 versenyző részvételével megrendezendő viadalt a Dr. Fejes András Sportcsarnokban tartják május 19-én.

Kiemelt tartalmak