ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Az 1-es körzetben debütált a “Szomszédom a felügyelő”

2021. 10. 04. Hírek

A Kinizsi téren megtartott lakossági fórummal startolt az országosan egyedülálló rendészeti megoldásokat tartalmazó „Szomszédom a Felügyelő” program Gyöngyösön.

Ferenczy Dániel a Városrendészet igazgatója ismertette az innovatív program legfontosabb elemeit –melyről korábban a gyongyos.hu is írt– majd a résztvevőknek bemutatta az 1-es választókörzet felügyelőjét Nádudvari Károlyt.

A lakossági fórumon képviseltette magát a Gyöngyös Város Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület. Mácsárné Ildikó elnök-helyettes tájékoztatta a lakókat, milyen feltételekkel csatlakozhatnak az egyesülethez, ha szeretnének szabadidejükben közvetlenül is tenni a közbiztonságért. Ezt követően Mádi Attila Péter a Falka Fight Klub vezetője és Szmirtnik Roland, a Bujutsu kai Kenshin -Ryu Egyesület vezetője beszélt egyrészt az általuk vezetett sportklubokról és, hogy a sport milyen módon növeli az önbizalmat. Ez utóbbi azért is hangsúlyos, mert a Városrendészet igazgatója a program során kiemelten fontosnak tartja a „közbátorságot”, hogy ha baj van, merjünk szólni.

A „Szomszédom a Felügyelő”program során tartott lakossági fórumokon rendkívül fontos a diskurzus, így a lakók is elmondhatják véleményüket, problémáikat. A Kinizsi téren tartott fórumon sok olyan probléma merült fel, amely rendőrségi feladat, mint a magáningatlanban történő csendháborítás vagy a közutak versenypályának való használata. Ám mint Ferenczy Dániel hangsúlyozta, szeretnének egyfajta kapocsként megjelenni az állampolgárok és a rendőrség között, hogy a bürokrácia és a következményektől való félelem senkit se tartson vissza attól, hogy jelezze, ha gond van. Voltak olyan problémák is, amelyek Városüzemeltetési feladatkör, ezeket természetesen jelzik az illetékes igazgatóság felé. Az 1-es körzet gyakori problémája a nem megfelelően gondozott zöldterület vagy házak előtt elhanyagolt fák, bokrok, a szemetelés vagy éppen a szabálytalan parkolás. Ezekben az esetekben a Városrendészet megteszi a szükséges intézkedéseket.

A hatékonyabb munkavégzés és a szubjektív biztonságérzet növelése érdekében a „Szomszédom a Felügyelő” program révén a lakók szolgálati időben hívhatják a körzeti felügyelőjüket vagy a Gyöngyösi Városrendészet járőrszámát: +3670-866-9555

Kiemelt tartalmak