Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Innovatív közbiztonságot javító program valósul meg Gyöngyösön

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 09. 20. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 09. 29. 15:42

Az elmúlt időszakban jelentős átalakuláson ment keresztül a Gyöngyösi Városrendészet, amelynek köszönhetően jelentősen erősödött a lakossági bizalom. A folyamatnak azonban közel sincs vége. Igazodva a modernkori kihívásokhoz, folyamatos újításokra van szükség a szubjektív biztonságérzet növelése érdekében.

Ferenczy Dániel, a Városrendészeti Igazgatóság igazgatója hangsúlyozta, fontos, hogy a lakosság elhiggye, hogy az egyenruhás érte és nem ellene van. Mint fogalmazott “fontos, hogy erőforrásainkat ne a „tűzoltásra”, hanem a prevencióra fektessük.”

Éppen ennek az elgondolásnak a mentén született meg a „Szomszédom a felügyelő” program, amely az országban egyedülálló, innovatív rendészeti megoldás. A Gyöngyösi Városrendészet egy új szemléletet vezetett be, amely határozottan azt vallja, hogy fontos egy olyan szervezet kialakítása, amely állampolgárbarát, szolgáltató jellegű szerv és melynek révén egy szorosabb bizalmi kapcsolat alakulhat ki az állampolgárokkal.

A „Szomszédom a felügyelő” program legfontosabb tartalmi eleme, hogy a rendészeket közelebb vigyük a lakossághoz, ezért Gyöngyös mind a 10 választókörzete ún. saját rendészt kap a már meglévő állományból. A kiválasztott rendészek az átlagosnál magasabb fokú helyismerettel rendelkeznek, így a problémák is hamarabb felszínre kerülnek. Feladatuk elsősorban a figyelemfelhívás, tájékoztatás, a járőrözések adta preventív bűnmegelőző tevékenység, a jogellenes állapotok – megelőzése, észlelése, rögzítése, megszüntetése, a kapcsolattartás a lakosságon kívül az intézményekkel, önkormányzati igazgatóságokkal, képviselőkkel.

Az október 4-én lakossági fórumokkal startoló programban kiemelt szerepet kapnak a polgárőregyesületek, illetve a civil szerveződések és az önvédelmi képzések.

Hiesz György polgármester az országosan egyedülálló rendészeti program kapcsán elmondta: a lakosság sok esetben igényli az állandóságot és a közvetlenséget, amelyhez nagyban hozzájárul majd a „Szomszédom a felügyelő” program. A városvezető hozzátette: sajnos a rendőrségnél is tapasztalható az, ami országos szinten számos területen, hogy kevés a hadra fogható ember, így a városban működő rendészet amellett, hogy a lakosság szubjektív biztonságérzetét növeli, segíti az egyenruhás testület munkáját és erősíti a kialakított jó kapcsolatot is.

Kiemelt tartalmak