Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Átadták a Gyöngyös Közszolgálatáért kitüntetést

2022. 06. 23. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 08. 25. 14:44

A képviselő-testület júniusi ülésének keretében adták át a Gyöngyös Közszolgálatáért kitüntetést a városháza dísztermében. A kitüntetést idén Fodor Ferenc rendőr törzszászlós, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyszínelője, balesetvizsgálója vehette át Hiesz György polgármestertől.

Fodor Ferenc 1990-ben kezdte pályafutását Budapest XVI. kerületében, 1992 óta dolgozik a Gyöngyösi Rendőrkapitányság kötelékében. Fodor Ferenc munkakörén túl is számos kezdeményezéssel segíti a közlekedésbiztonság fenntartását a városban. Motoros szolgálatot lát el, rendszeresen együttműködik a helyi polgárőr egyesületekkel, a város iskoláiban pedig a fiatalok biztonságos közlekedésre való nevelését segíti. Harmincéves szakmai pályafutása alatt tanúsított kiemelkedő munkáját rendőrségi tanácsosi címmel is elismerték.

A Gyöngyös Közszolgálatáért kitüntetést minden évben a köztisztviselők napja alkalmából adják át. Ünnepi beszédében Kárpáti István alpolgármester arról beszélt: a köztisztviselők hidat képeznek a jogszabályi rendelkezések és az állampolgárok között, ezt a feladatot pedig csak magas hivatástudattal lehet hatékonyan ellátni. Az alpolgármester szerint a gyöngyösi közigazgatásban dolgozók példaértékű munkát végeznek, élő cáfolatai a hivatalnokokkal szemben állított negatív sztereotípiáknak. Kárpáti István azt mondta: a város köztisztviselői kiválóan alkalmazkodtak az elmúlt évek új kihívásaihoz, ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy ebben az évtizedben a szféra anyagi megbecsülése is emelkedik majd.

Kiemelt tartalmak