Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Áprilistól csökken az idegenforgalmi adó mértéke Gyöngyösön

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2022. 03. 08. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 03. 16. 16:31

Egyhangúlag fogadta el az idegenforgalmi adó csökkentéséről szóló elvi javaslatot a város képviselő-testülete a legutóbbi ülésen. A csökkentés a helyi adókról szóló rendelet után lép hatályba, április elsejétől.

A koronavírus-járvány jelentős visszaesést okozott a turizmusban, a szálláshelyeket üzemeltető vállalkozások az egyik legnagyobb veszteséget kellett, hogy elszenvedjék az elmúlt két évben. Az idegenforgalomban Gyöngyösön és környékén is sokan dolgoznak, a szektor megsegítése kiemelt feladat. A vendégforgalom növelése érdekében a februári közmeghallgatáson javasolta az idegenforgalmi adó csökkentésének megfontolását a gyöngyösi képviselő-testületnek Dudás Róbert országgyűlési képviselő.

A grémium február végi ülésén egyhangú szavazáson értett egyet az adónem csökkentésével, és úgy határozott, hogy 490-ről 400 forintra mérsékli az idegenforgalmi adó mértékét. A csökkentés a helyi adókról szóló rendelet módosítása után lép hatályba, amely a soron következő, március végi ülésén kerül majd a grémium elé, így a szálláshelyek legkorábban április elejétől szedhetnek majd alacsonyabb adót a vendégéjszakák után.

Kiemelt tartalmak