ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Állandó kiállítás mutatja be Gyöngyös sporttörténetét

2023. 11. 09. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 11. 19. 11:43

Megnyílt a Gyöngyös sporttörténetét bemutató kiállítás az Aktív Házban. A tárlat hétköznaponként 8 és 18 óra között díjtalanul látogatható.

A város sporttörténetének legkiemelkedőbb eredményeit bemutató állandó kiállítás gondolata először 2014-ben merült fel Gyöngyösön – idézte fel Hiesz György polgármester az Aktív Házban kialakított tárlat megnyitóünnepségén csütörtök délután. Az ötletet Gyöngyös Város Barátainak Köre egykori elnöke, Balázs Ernő karolta fel, és 2016-ban létre is hoztak egy időszaki kiállítást a Mátra Művelődési Központban, amely nagy sikert aratott.

Az állandó kiállítás létrejöttének következő állomása 2017 volt, amikor az Aktív Ház kialakítására pályázati forrást nyert el az önkormányzat, s akkor eldöntötték, hogy az újonnan létrejövő sport- és szabadidőközpontban méltó helyet kaphat a Gyöngyös sportéletének múltját és jelenét bemutató kiállítás, amely a gyöngyösi olimpikonoktól az ökölvívókon és az úszósporton át a labdajátékokig mutatja be a legfontosabb eredményeket relikviákon, érmeken, serlegeken, különböző felszereléseken, tárgyi és írásos emlékeken keresztül. A kiállítás anyagát három éve gyűjtik, de ez a munka nem áll meg, így a tárlat a jövőben folyamatosan gazdagodik majd, és időről időre meg is újul, hogy a város sporttörténetének újabb és újabb szeletét mutathassa be az érdeklődőknek.

A sporttörténeti kiállítás az Aktív Házban díjtalanul látogatható munkanapokon 8 és 18 óra között.

Kiemelt tartalmak