Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A szórakozóhelyeket is ellenőrzi a hivatal

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2020. 10. 07. Covid-19 | Hírek Utolsó módosítás: 2021. 03. 19. 18:18

Az országos és a megyei tendenciával ellenétben Gyöngyösön hetek óta stagnál a koronavírussal fertőzöttek száma. A szeptemberi 25 fős csúcsot kivéve, hetente 11-15 beteget regisztráltak, október 6-án 13 gyöngyösi fertőzöttet tartottak nyilván.

A kedvező helyzet megőrzését és a vírusterjedés lassítását a szeptember elején bevezetett helyi korlátozó intézkedések is segítik. A még hatékonyabb védekezés érdekében pedig intézményeiben gyorsteszteket biztosít az önkormányzat, és a szórakozóhelyeket is ellenőrzi.

Gyöngyössel kapcsolatban is elmondható, hogy többségében továbbra is a fiatalabb korosztályhoz tartozók fertőződnek meg. A koronavírus felütötte fejét az egyik gyöngyösi általános iskolában is, ahol egy fertőzött kisdiákról tudnak, 27 társának hatósági házi karantént rendeltek el.

Hiesz György polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy fegyelmezett magatartással, a hatósági intézkedések betartásával – maszkviseléssel, a szükséges higiéniai feltételek megteremtésével, biztonságos távolságtartással, a tömegrendezvények, túlzsúfolt helyek elkerülésével – továbbra is megőrizhető Gyöngyösön a fertőzöttségi helyzet, vagy akár tovább laposítható a város járványgörbéje.

A Gyöngyösön eddig bevezetett óvintézkedések továbbra is életben maradnak. A hatékonyabb védekezés érdekében a város által fenntartott bölcsődékben, óvodákban és szociális intézményekben az önkormányzat által vásárolt gyorstesztekkel szűrik majd az esetleges fertőzött személyzetet.

Az önkormányzat intézményeiben pedig mindenhol kötelezően alkalmazni kell a pandémiás intézkedési tervet, amely egyebek között kiterjed a belépéskor kötelező testhőmérésre és kézfertőtlenítésre.

A polgármesteri hivatal kereskedelmi hatósága – a közterület-felügyelők közreműködésével – továbbra is ellenőrzi a vendéglátóegységeket és a kereskedelmi helyeket, melyek közül az elmúlt napokban 63-ban jártak. Az ellenőrök kirívó szabálysértést nem tapasztaltak, mindössze a helyes maszkhasználatra kellett felhívni a figyelmet.

Élve a lehetőséggel, az önkormányzat munkatársai a szórakozóhelyeken is ellenőrizni fogják, hogy betartják-e a vírus terjedését csökkentő korlátozásokat, tekintettel a hely befogadóképességére, a maszkhasználatra, valamin a távolságtartásra.

A polgármester kiemelte: az önkormányzat várja azoknak az időseknek, illetve krónikus betegségben szenvedőknek a jelentkezését, akiknek segítségre van szükségük olyan hétköznapi teendők ellátásában mint a bevásárlás vagy a gyógyszerkiváltás.

Kiemelt tartalmak