Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A szeretet lángja lobbant fel

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 12. 19. Hírek

A szeretet, egyben az adventi koszorú utolsó, negyedik gyertyáját gyújtotta meg ma a Belváros téren Hiesz György polgármester és Dudás Róbert országgyűlési képviselő. Az ünnepi énekeket pedig a Mátra Nyugdíjas Egylet Acélhang kórosa szolgáltatta.

A gyertyagyújtást megelőzően Kocsik Mónika evangélikus lelkész hangsúlyozta, hogy a negyedik gyertya meggyújtásával a kör teljes lett. A négy gyertya fénye nyugalmat, békességet áraszt felénk. Ilyenkor nem csak a kör, de az életünk is teljessé válik az ünnepi készülődésben. Mint fogalmazott, ilyenkor kitöltjük a hiányokat azzal, hogy bevásárolunk, takarítunk, készülődünk. De csupán egy dolog van amire minden embernek szüksége van, az pedig a szeretet. Azzal, hogy Isten emberré lett Jézus által, ezt az elfogadó szeretetet küldte nekünk, ez a békesség és öröm, amely betölti szívünket.

A negyedik gyertya meggyújtásával véget ért az adventi időszak, egy hét múlva karácsony. Idén is Gyöngyös Város Önkormányzata és az Ajándékdoboz Alapítvány változatos programokkal igyekezett színesebbé tenni az ünnepi készülődést. Több héten át telt meg a Belváros tér, ahol helyi tehetségek mellett, országosan ismert zenészek, énekesek léptek fel.

Borítókép: Tihanyi Stella

Kiemelt tartalmak