Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A sötétben is láss!

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 03. 25. Környezet Utolsó módosítás: 2021. 03. 28. 18:09

Hosszú évek óta minden évben Gyöngyös is csatlakozik a Föld órája akcióhoz. A 2021-es év szlogenje: Kapcsolj le, de tartsd nyitva a szemed! A szimbolikus 60 perces sötétség mellett a világ legnagyobb önkéntes akciója egyre inkább a természeti értékekre és azok megóvására, ezzel együtt pedig a fenntartható életmódra helyezi a hangsúlyt.

Fontos, hogy felhívjuk a figyelmet a környezetszennyezés okozta problémákra, arra, hogy a fenntartható jövő érdekében mindenkinek cselekednie kell. Ne csak 60 percnyi sötétségről szóljon ez a szombat, szóljon a fenntartható életmód váltásról, egy szebb és tisztább jövőről.

A Föld óráján minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte lekapcsolják egy órára a nélkülözhető világítást, és áramtalanítják az elektromos készülékeket. 2021-ben a Földnek szentelt 60 perc során Gyöngyösön, március 27-én 20:30 és 21:30 között lekapcsoljuk a Fő tér és a Szent Bertalan utca díszvilágítását és a Fő tér közvilágítását.

Csatlakozzon Ön is a Föld órája akcióhoz, és ha csak egy órára is, de kapcsolják le a felesleges világítást otthonaikban.

Az elmúlt években m Praesepe Csillagászkör a Föld órája keretében várta a Fő téren azokat, aki tanulmányozni szerették volna a csillagokat, idén sajnos a koronavírus járvány és a kijárási tilalom miatt erre nem kerül sor.

A Föld órája akció az ausztrál WWF kezdeményezésére indult 2006-ban. Akkor Sydney-ben kapcsolták le a fényeket egy órára, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a klímaváltozásra, 2007-ben pedig egy óra alatt már 10,2%-kal csökkent a fogyasztás csak ebben a városban. A Föld órája akcióhoz évről évre egyre többen csatlakoznak, egyre többen érzik, úgy, hogy cselekedniük kell. A változás pedig egyre sürgetőbb, hiszen az utóbbi évtized volt az eddigi legmelegebb a mérések kezdete, 140 év óta.

Kiemelt tartalmak