Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A labdarúgók a megyei bajnoki címért, a kézilabdázók az NB I. hatodik helyéért játszanak

2023. 05. 23. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 05. 24. 11:56

A végéhez közeledik a bajnoki év, sportegyesületeink közül a Gyöngyösi Atlétikai Klub labdarúgócsapata és a HE-DO B. Braun Gyöngyös kézilabdacsapata is hazai pályán zárja a szezont, és mindkét csapatnak elkél a szurkolói támogatás, a GYAK ugyanis a bajnoki címért, a kézilabdások pedig a hatodik helyért lépnek pályára.

A sorsolás és persze a két csapat eddigi 25 forduló alatt elért eredménysora miatt egyszerű képlet állt elő a Heves vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság végére: az utolsó fordulóban a Gyöngyösi Atlétikai Klub és a Füzesabonyi SC csapat egymás közt dönti el a bajnoki arany sorsát. Amelyik csapat győzelemmel hagyja el a pályát, az a 2022/23-as kiírás bajnokának tekintheti magát, és készülhet az egy, illetve két hét múlva rendezendő osztályozóra, ahol már az NB III.-ba való feljutás lesz a tét.

Külön érdekesség, hogy a gólkirályi cím is a szombati meccsen dőlhet el. A vendégek csatára, Pataki Viktor 26 góljával áll a góllövőlistán a második helyen, nála csak a GYAK csapatkapitánya, Márkus Marcell szerzett többet, ő 28-nál tart.

A gyöngyösi gárda esetleges sikerének értékét tovább növeli, hogy a csapat szinte teljes mértékben saját nevelésű, gyöngyösi és gyöngyös környéki játékosokból áll, ráadásul sokuk nem csak a felnőtt csapatban játszik, de a bajnokság során többször az U19-es, sőt az U17-es csapatban is szerepeltek.

A mérkőzést 2023. május 27-én 17 órától rendezik a Kömlei Károly Sporttelepen, ahová a Gyöngyösi AK várja a szurkolókat, akik díjmentesen tekinthetik meg a mérkőzést.

Fotó: gykk.hu

A kézilabdás szezonzáró is izgalmasnak ígérkezik: a HE-DO B. Braun Gyöngyös az élvonalbeli bajnokság hatodik helyéért küzd majd egy nappal korábban, május 26-án, 17:30-tól a Dr. Fejes András Sportcsarnokban. Városunk élvonalbeli kézilabdacsapata azt a Budakalászt fogadja az NB I.-es bajnokság utolsó fordulójában, amellyel a következő héten a Ligakupa döntőjét játssza majd.

A GYAK találkozójához hasonlóan a kézilabdázók számára is az utolsó mérkőzésen dől el, hogy hányadik helyen zárják a bajnokságot: amennyiben győznek a gyöngyösi farkasok, a hatodik helyen végeznek, ellenkező esetben minden valószínűség szerint a hetedik helyen zárnak.

Borítókép: Pixabay.com

Kiemelt tartalmak