Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A környezet megóvása fontos szempont a fejlesztések során

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 03. 22. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 03. 24. 18:25

Számos, az 1-es körzet gyöngyösi és mátrafüredi részét is érintő fejlesztést tervez az idei évre Faragó Tamás képviselő.

Mátrafüreden jelentős problémát okoz a parkolás, a helyzet orvoslása érdekében egy 30 férőhelyes parkoló épül a településrészen. A képviselő elmondta, hogy a parkolóhely kiválasztása során fontos szempont volt, hogy olyan területet válasszanak, ahol nem kell fákat kivágni, hiszen szeretnék óvni a környezetet. Szintén a turistaforgalom szempontjából megoldandó probléma a nyilvános illemhely. Az idei évben egy vandálbiztos WC-t is kialakítanak, nemcsak Mátrafüreden, hanem Gyöngyösön is. Faragó Tamás véleménye szerint a jövő évben folytatni kell további wc-k kihelyezését, hiszen nagyon fontos, hogy az emberek tudjanak nyilvános illemhelyet használni a városban.

A Mátrafüredet érintő fejlesztési tervek között szerepel egy kisebb lelátó építése a salakos pályánál, a díszkivilágítás fejlesztése, padok, járdák helyreállítása.

Az 1-es körzet gyöngyösi részét érinti fejlesztések kapcsán Faragó Tamás elmondta, amennyiben lehetőség lesz rá, szeretné megújítani a játszóteret a felsővárosban, bővül a kamerarendszer, ugyanis a körzetben is első számú cél a közbiztonság javítása, az emberek szubjektív biztonságérzetének növelése. Ezeken felül pedig szintén az idei tervek között szerepel a járdafelújítás és a megsüllyedt vízelvezetők javítása is.

Kiemelt tartalmak