Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A háziorvosok is bekapcsolódnak az oltási akcióba

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2022. 01. 03. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 01. 23. 09:17

Az omikron vírusvariáns megjelenése és az eddigi oltási akciónapok sikerére való tekintettel januárban is folytatódik az oltási akció. Január 6. ás január 29. között minden csütörtökön és pénteken 14-16 óra között, valamint minden szombaton 10-18 óra között várják az oltakozni vágyókat a kórházi oltópontokon. Előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet kérni az első, az elmaradt második vagy akár a megerősítő, harmadik oltást. A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint a 3. oltás mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását.

Emellett az Operatív Törzs és az Országos Oltási Munkacsoport felkéri a háziorvosokat, hogy januárban legalább egy péntek délután és szombaton rendelési időben végzett oltásokon túl vállaljanak oltási akciónapot.

Az oltási akció kizárólag a 12 éven felüli lakosságra vonatkozik, az 5-11 éves gyermekek oltása csak időpontfoglalással a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosnál lehetséges.

A fentebb említett időpontokon túl, a gyöngyösi Bugát Pál kórházban hétfőn, kedden és szerdán 8.00-16.00 óra között várják az oltakozni szándékozókat. A 12 éven aluli gyermekek oltása, regisztrációt követően a gyermekosztályon történik hétfő kedd, szerda: 8.00-13.00 óra és csütörtök, péntek: 14.00-18.00 óra között.

A gyöngyösi háziorvosok a csatolt dokumentumban található helyszíneken és időpontokban tartanak oltási akció napokat.

Kiemelt tartalmak