Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A gyöngyösi önkormányzat gyakorlatát dicsérte az Integritás Hatóság elnöke

2024. 02. 07. Hírek

Pozitív példaként említi Gyöngyöst az Integritás Hatóság elnöke az erdei ökoszisztémák funkcióinak fejlesztésére kiírt pályázatok ellenőrzése kapcsán.

„Az erdei ökoszisztémák térítésmentesen nyújtott közjóléti funkcióinak fejlesztése” – ezt a címet viselte az a felhívás, amely a közbeszédben csak lombkoronasétány-pályázatok néven emlegettek.

Az összesen 1,61 milliárd forintos forrásra kiírt pályázatokkal kapcsolatban az Integritás Hatóság folytatott rendszerszintű vizsgálatot, amely során számos szabálytalanságot tárt fel, és feljelentést tesz ismertelen tettes ellen többek között költségvetési csalás bűntette, versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt.

Az Index.hu feltárt szabálytalanságokról szóló cikkében Bíró Ferenc, az Integritás Hatóság elnöke pozitív példaként említi a kiíráson szintén induló gyöngyösi önkormányzatot, mondván „még egy ilyen kiírás mellett is lehet jót, jól tenni, erre megvalósult példa a gyöngyösi önkormányzat projektje, ami láthatóan a kiírás alapelgondolásának megfelelően lett megvalósítva.”

Az önkormányzat a mátrafüredi parkerdő fejlesztésére nyert mintegy 68 millió forintos forrást az uniós finanszírozású pályázaton. A beruházás keretében létrehoztak két természetközeli játszóteret – az Öreg néne őzikéje és a Benevár tematikájára építve –, egy erdei tornapályát, egy erdei tanösvényt és pihenőhelyeket a mátrafüredi nagy parkban.

Kiemelt tartalmak