Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A anyatejes táplálást ünnepelték Gyöngyösön

2022. 08. 02. Hírek

Az Anyatejgyűjtő állomás dolgozóit és a tejet adó édesanyákat köszöntötte augusztus elsején, az Anyatejes táplálás világnapján a gyöngyösi önkormányzat.


Az ünnepségen Dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő kiemelte, egy édesanya és újszülött babája közti legerősebb testi-és lelki kötelék a csecsemő táplálása.Mint fogalmazott, a mi feladatunk pedig az, hogy tájékoztatással, felvilágosítással, az igény szerinti szoptatás népszerűsítésével és baba-mama szobák létrehozásával arra biztassuk az édesanyákat, hogy táplálják anyatejjel csecsemőiket. Majd kiemelte, hogy bízik abban, hogy évről-évre egyre több édesanya választja majd gyermeke táplálásaként a szoptatást és abban is, hogy egyre több édesanya dönt majd a tejtöbblete leadása mellett.


A rendezvényen az idei évben példaértékű és felelősségteljes szakmai munkavégzését megköszönve díszoklevélben és pénzjutalomban részesítette Bankáné Gergely Katalin és Szlanicz Éva asszisztenseket, valamint Szerencsés Csabáné Kis Melindát.


Gyöngyösön több mint ötven éve, 1966 óta működik az anyatejgyűjtő állomás, amely a Dózsa György utca 20-22. szám alatti épületben, a védőnői tanácsadó szomszédságában található. Az anyatejgyűjtő állomás fő feladata Gyöngyös város és vonzáskörzete területéről az anyatej begyűjtése, hőkezelése és szétosztása az anyatejjel nem rendelkező anyák részére.

Kiemelt tartalmak