Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Változott a gépjármű- és helyi adók befizetésének határideje

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 03. 17. Közlemények, hirdetmények Utolsó módosítás: 2021. 03. 24. 18:00

A 2021-es év több szempontból is rendhagyó, és az előző években megszokottól eltérő helyi adót és gépjárműadót egyaránt érintő változást hoz, hozott, melyekre ezúton is fel szeretnénk hívni figyelmüket.

A helyi adóról szóló rendelet az I. félévi magánszemélyek kommunális adója és az építményadó tekintetében is új fizetési határidőt írt elő, ugyanis a korábbiakban megszokott március 15. helyett egy hónappal később, április 15-ig lehet pótlékmentesen megfizetni a lakástulajdon, lakásbérlemény, illetve az építményadó-köteles adótárgyak (ideértve a gépjárműtárolót is) után esedékes adót. Az erről szóló értesítéseket a magánszemély adózók postai úton, a vállalkozók elektronikusan már megkapták, de az adó megfizetésére még közel 30 nap áll a rendelkezésükre. A befizetés magánszemély adózók esetében továbbra is történhet az értesítő mellé csatolt postai utalványon (csekken) keresztül, de a veszélyhelyzetre tekintettel inkább az értesítőben megadott adóbevételi számlára történő átutalást javasoljuk. A pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett vállalkozók kizárólag átutalással teljesíthetik az adófizetési kötelezettségeiket.

A gépjárműadó tavaly óta már teljes egészében állami bevétel, újdonság azonban, hogy 2021. január 1-től az adóztatási feladatok is átkerültek az állami adóhatósághoz, így a gépjárműveket terhelő adóról az értesítést – határozat formájában – is az állami adóhatóságtól kapják meg a tulajdonosok, és a befizetést is a NAV által megadott számlára kell teljesíteni ugyancsak 2021. április 15-ig.

Amennyiben a leírtakkal, vagy más helyi adót érintő kérdésük van kérjük forduljanak hozzánk bizalommal, segítünk. Amennyiben kérdésüket el akarják juttatni a helyi adóhatósághoz kérem az elsősorban írásban tegyék meg, hiszen a veszélyhelyzet és a koronavírus 3. hulláma miatt az adóügyi dolgozók is csak korlátozott időtartamban és létszámban tartózkodnak a Városházán.

Postacím:
Pénzügyi és Költségvetési Igazgatóság
3200, Gyöngyös Fő tér 13.

Illetve kérdés esetén az igazgatóság munkatársai telefonon is állnak rendelkezésükre, az elérhetőségek itt megtalálhatók.

Kiemelt tartalmak