Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Valótlanságokat híreszteltek: pert nyert az önkormányzat egy Facebook-oldal ellen

2023. 06. 09. Hírek

A Gyöngyös Városi Önkormányzat feljelentést tett az Egri Törvényszéken a Mi folyik itt Gyöngyösön? Facebook-oldalt kezelő magánszemély ellen személyiségi jog megsértése miatt. A keresetet több, valótlan tartalmú bejegyzés miatt nyújtotta be az önkormányzat, a törvényszék pedig az önkormányzat javára döntött.

Az oldalt kezelő magánszemély és Hiesz György polgármester megállapodott abban, hogy amennyiben az oldal kezelője felhagy a valótlanságokon alapuló, az önkormányzat jó hírnevét sértő bejegyzések közzétételével, az önkormányzat visszavonja keresetét. Bár a visszavonásra sor került, a bíróság mégis ítéletet hirdetett az ügyben. Mint a bírósági meghagyásból kiderül, az alperes a meghosszabbított határidőig sem nyújtott be ellenkeresetet, a mulasztás miatt az önkormányzat per visszavonására tett lépéseit a törvényszék nem tudta befogadni.

Az említett oldalon egyébként a megegyezés ellenére továbbra is sorra jelennek meg az önkormányzatot és a polgármester személyét támadó, rossz hírnév keltésére alkalmas, igazságot nem tükröző, félrevezető szövegek, a valótlan tartalmú, lejáratú kommentek moderálása érdekében pedig a kezelők semmit nem tesznek, miközben az övéktől ellenkező véleményre helyezkedőket azonnal „helyre teszik”.

Bízunk benne, hogy az oldal létrehozója és kezelője idővel belátja, hogy hazug lejárató kampányával rengeteget árt a város közösségének, mert bár látszólag a város irányításával megbízott politikusokat támadja, valójában a várost és annak lakóit, a normális többséget járatja le. Mindezt úgy teszi, hogy bírósági végzés van a kezében arról: Facebook-oldala hazudik.

Az önkormányzat a jövőben is fel kíván lépni azok ellen, akik valótlan állítások terjesztésével keltik rossz hírét a nagy nyilvánosság előtt.

Az Egri Törvényszék a Facebook-oldalt üzemeltető alperest 800 000 forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte. Az összeget az önkormányzat közösségi cél érdekében kívánja felhasználni, melynek részleteit később közli.

Borítókép: illusztráció/Pixabay.com

Kiemelt tartalmak