ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Utak, terek, ingatlanok újulnak meg

2022. 02. 03. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 02. 11. 14:41

Folytatódik Gyöngyösön az északnyugati városrész tavaly megkezdett rehabilitációja. Az egyebek között ingatlan- és infrastruktúrafelújításból álló beruházás a tervek szerint az év második felében befejeződik.

A projekt megvalósítása tavaly a Szép utcában útépítéssel és a közvilágítás kialakításával kezdődött, valamint megújult a Vargák tere és a Sárosi Gyula utca, ahol megvalósult a csapadékvíz-elvezetés, járdát és közvilágítást is építettek.

Tavaly ősszel elkezdődött a Petőfi Sándor utca 32-34. szám alatt található barokk stílusú, műemlékként számon tartott Haller-Berényi-kastély felújítása. Az épületben nyolc bérlakást komfortosítanak és olyan közösségi célra hasznosítható tereket alakítanak ki, melyeket civil szervezetek vehetnek majd igénybe közösségi programjaik megvalósítására.

Az Európai Unió által teljes egészében pályázattal támogatott, több mint félmilliárd forintos fejlesztés végső üteme is hamarosan elkezdődik. Ez utóbbi projekt a Szép utcában hat bérlakás felújításával, valamint a Fuvaros utcában egy közösségi ház kialakításával folytatódik.

Kiemelt tartalmak