Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Újra van háziorvosa az 1-es háziorvosi körzetnek

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 12. 09. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 12. 21. 09:00

December 13-tól ismét működik Gyöngyösön az 1-es számú felnőtt háziorvosi körzet, miután a város polgármestere határozatlan időre szerződést kötött dr. Watti Nerminnel. Az együttműködés helyettesítői státusz betöltésére jött létre.

A december elseje óta orvos nélkül maradt háziorvosi körzetben kialakult kritikus helyzet megoldása nehéz kihívás elé állította a várost, hiszen az orvoshiány országos szinten nagy problémát jelent – fogalmazott Hiesz György polgármester a csütörtöki sajtótájékoztatón, ahol bejelentette: december 13-án, hétfőtől újra lesz háziorvos a gyöngyösi 1-es számú felnőtt háziorvosi körzetben. 

Dr. Watti Nermin munkáját segítve a város biztosítja a rendelőt, és az orvos munkáját segítő asszisztenciát és orvosírnokot, valamint egyéb, a praxishoz szükséges feltételeket.

A polgármester hozzátette: örömmel fogadták a Bugát Pál Kórház együttműködését.  Megköszönte a kórház főigazgatója, Weisz Péter, valamint Assani Omár orvos-igazgató megértését, hogy hozzájárultak ahhoz, hogy a kórházban dolgozó doktornő elvállalhassa a háziorvosi körzet helyettesítését.

Hiesz György köszönetét fejezte ki a Watti családnak, melynek több tagja is gyógyító munkával segíti a várost. A családfő, dr. Said Watti köztiszteletben álló fogorvos Gyöngyösön. A Bugát Pál Kórház orvosaként gyógyító doktornő testvérei is mind az egészségügyet szolgálják. Dr. Watti Jezdancher, a Bugát Pál Kórház belgyógyásza és orvosigazgató-helyettese, dr Watti Rezan szívsebész szakorvos, aki Zalaegerszegen és Gyöngyösön is gyógyít, a család legfiatalabb ikerpárja pedig most tanulja az orvosi szakma szépségeit az orvosi egyetemen.

Mint ismert az 1-es számú felnőtt háziorvosi körzetben 2018 óta betöltetlen az orvosi állás annak ellenére, hogy az önkormányzat évek óta minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy a kialakult helyzetet orvosolja.

A sajtótájékoztatón dr. Watti Nermin elmondta: a kialakult nehéz helyzetben gyöngyösiként felelősségének érezte, hogy segítse az 1-es számú körzetet, ahol korábban már helyettesített orvosként.

Kiemelt tartalmak