ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Újra járható a híd a Vármegyeház téren

2022. 08. 18. Hírek

Megnyitották a forgalom előtt a Vármegyeház térről a patakon átvezető hidat. Az átjáró megnyitását statikai vizsgálatok előzték meg.

A Nagy-patakon átívelő hidak közül egyszerre három is felújítás alatt állt az elmúlt napokban, az állami kezelésben lévő belterületi utakon folyó munkák keretében a Vachott Sándor utcában lévő hídon dolgoznak, miközben hétfőn az önkormányzat beruházásában elkezdődött a Bástya utcai híd felújítása is.

Jelentősen enyhít a közlekedési helyzeten, hogy csütörtök reggel megindulhatott a forgalom a Vármegyeház tér és az Eszperantó-Göncz Árpád utca között lévő hídon, amelyet a megnyitás előtt felújítottak. A hidat öttonnás súlykorlátozás mellett használhatják a közlekedők, egyszerre csak egy jármű tartózkodhat a hídon, amelyen az Eszperantó utca irányából érkezőknek lesz elsőbbségük. A biztonságos közlekedés érdekében a Vármegyeház téren, valamint a Göncz Árpád és az Eszperantó utcában is 30 kilométer per órás sebességkorlátozás van érvényben, utóbbi utcában pedig egy forgalomlassító küszöböt is kialakítottak.

Kiemelt tartalmak