Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Új pumpapálya lüktet a Nyolcvanas szívében

2023. 06. 30. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 07. 08. 08:22

Átadták az Aktív Magyarország országos bringapark programja keretében felépült kerékpáros pumpapályát a Béke téren. A pumptrack-et a No Name Team sportolói látványos bemutatóval avatták fel, és mostantól bárki, bármikor használhatja.

Kerékpáros pumpapálya Gyöngyös legújabb attrakciója, amely közösségi hellyé formálja a Béke teret. A pálya az Aktív Magyarország országos bringapark programja keretében valósult meg, a mintegy 37,5 millió forintos költségek felét a kormány, másik felét a gyöngyösi önkormányzat biztosította. A beruházás a pályázatot benyújtó Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. gesztorsága mellett a Bringapark Kft. kivitelezésében valósult meg.

Hiesz György polgármester mások mellett köszönetet mondott Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkárnak, aki – mint a városvezető fogalmazott – a kerékpáros turizmus mellett a Mátrának is elkötelezett támogatója. A polgármester úgy véli, a rekordidő alatt elkészült beruházásnak köszönhetően élettel telik meg a kiserdő a Béke téren. Hiesz György utalt arra is, hogy a hetekben lezajlott egyeztetéseknek köszönhetően együttműködés indult az extrémsportok gyöngyösi körülményeinek fejlesztéseiért, aminek reményei szerint hamarosan konkrét eredménye lesz.

Dr. Végh Attila, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: közel egy évtizedes terve, hogy új életet adjon a Béke téri egykori KRESZ-pályának, ezért is örült nagyon a pályázati lehetőségnek. A képviselő nem rejtette véka alá, hogy a közösségi médiában megjelent korai bírálatok miatt voltak álmatlan éjszakái, de az elkészült pályát örömmel használó fiatalok látványa mára megnyugtatta.

A beruházásnak köszönhetően a pálya környezete is megszépült: elkészült hat szikkaszt vízgyűjtő a csapadék elvezetésére, kihelyeztek öt padot, három kéziszemetest, és tíz facsemetét is elültettek, aminek köszönhetően öttel emelkedett a park fáinak száma. Újra megnyitották a Szabadság út végén lévő ivókutat, a Városgondozási Zrt. pedig állandó locsolással próbálja elérni, hogy a pálya környezetében elültetett fű megerősödjön.

A pumptrack-nek is nevezett pályát a No Name Team sportolói látványos bemutatóval avatták fel. A balesetek megelőzése érdekében az önkormányzat arra kér mindenkit, hogy a Béke téri pumpapályát csak a kifüggesztett házirend betartásával, megfelelő védőeszközök viselése mellett használja.

Kiemelt tartalmak