ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Új pszichiátriai és addiktológiai gondozó épül Gyöngyösön

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 01. 19. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 02. 02. 20:42

A munkaterület átvételét követően megkezdődtek a bontási munkák a Bugát Pál Kórház egykori irattári épületén. Az intézmény sikeresen kapott támogatást az EFOP-2.2.0-16-2016-00008 pályázatból, melynek révén új pszichiátriai és addiktológiai gondozó épül Gyöngyösön, a kórház területén.

A projekt célja a pszichiátria és addiktológiai szakellátás minőségének, hatékonyságának és az ellátáshoz való hozzáférésnek a javítása, és ezáltal a lakosság mentális egészségi állapotának fejlesztése.

Ez a cél a kor szakmai elvárásának megfelelő pszichiátriai ellátás lakosságközelivé tételével valósítható meg, mert csak ez az ellátási modell biztosítja a lakosság egyenlő hozzáférését a pszichiátriai szolgáltatásokhoz, a költséghatékony gondozást, a lakosság elégedettségi szintjének emelését.

A projekt konzorciumi keretek között valósul meg. Konzorciumvezető: Országos Kórház Főigazgatóság (OKFŐ). A gyöngyösi kórházban a projekt bruttó 262,89 millió Ft összegű építési beruházást valósít meg. A korszerűsítést a pályázati támogatás fedezi. A tervek szerint 2021 negyedik negyedévére kell, hogy elkészüljön a több mint 311 m2-es új épület.

Kiemelt tartalmak