Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Tovább tart nyitva a strand, működik a párakapu

2023. 08. 25. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 08. 30. 10:54

Hétfő éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos, vagyis a legmagasabb riasztási fokozat lépett életbe. A harmadfokú riasztás ideje alatt a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand hosszabb nyitvatartással, 20 óráig várja a hűsölni vágyókat, üzemel a Fő téri párakapu, és a város számos pontján áll rendelkezésre friss ivóvíz.

Heves megyében az ország nyugati felében várhatónál alacsonyabban alakul majd a napi középhőmérséklet, ennek ellenére térségünkben is rendkívül meleg várható, ami elsősorban a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők szervezetét viseli meg.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A hőségben elengedhetetlen a fokozott vízfogyasztás. Gyöngyösön öt helyen találhatók friss ivóvizet szolgáltató, tűzcsapokra szerelhető ivócsapok:

  • a Hanisz Imre téren,
  • a Kossuth Lajos utcában,
  • a Szövetkezet úton,
  • a Kócsag utcában,
  • illetve Mátrafüreden, az Akadémia utcában.

Emellett a város számos pontján olthatjuk a szomjunkat díszkutak és ivókutak segítségével, ezek helyét mutatja az alábbi térkép, amely ide kattintva nagyobb méretben nyílik meg.

A Fő téren üzemel a párakapu, a berendezést a tér déli bejáratánál állították fel, hogy az arra járóknak enyhülést nyújtson az extrém hőség idején. A harmadfokú hőségriasztás ideje alatt a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand hosszabb nyitvatartással, 20 óráig várja a hűsölni vágyókat.

A szakemberek azt tanácsolják, hogy aki teheti, töltsön néhány órát klimatizált helyiségben, erre a célra a nagyobb bevásárlóközpontok előtereit is igénybe lehet venni, de pénteken és hétfőn ügyfélfogadási időben a városháza ügyféltere is használható erre a célra.

A harmadfokú hőségriasztás a jelenlegi információk szerint hétfő éjfélig lesz érvényben, a Nemzeti Népegészségügyi Központ közleményéről ebben a cikkben számoltunk be.

Kiemelt tartalmak