ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Teszt-eredmény: egy óvodás csoportnak kellett karanténba mennie

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2020. 11. 27. Covid-19 | Hírek Utolsó módosítás: 2021. 03. 19. 18:19

A héten Gyöngyösön is tesztelték a szociális és oktatási intézményekben dolgozókat. A tesztelés célja az volt, hogy pontosabb képet kapjanak az egyes szakmai csoportok átfertőzöttségéről, hogy az intézményekben biztonságosan folyhasson a munka.

A Kistérségi Humán Szolgáltató Központ által működtetett bentlakásos intézmények – az Idősek Bentlakásos Otthona, a Családok és Gyermekek Átmeneti Otthona, valamint a Hajléktalanok Gondozóháza mind az 53 dolgozója átesett a Covid-szűrésen – tájékoztatott Maka Piroska.

A KHSZK igazgatója elmondta: a vizsgálat során öt tünetmentes dolgozónak lett pozitív a tesztje. Ők még a szűrés napján jelentkeztek a háziorvosuknál.

Az igazgató hozzátette: az intézményekben nem csak a dolgozók, hanem az ellátottak is tünetmentesek.

A kilenc gyöngyösi óvodában dolgozó 182 alkalmazott közül 90-en kérték az önkéntes Covid-szűrést. Közülük ketten produkáltak pozitív eredményű tesztet, így a Katona József Úti Tagóvoda Maci csoportja tíz napra karanténba vonul.

Molnár Lászlóné, Gyöngyös Város Óvodáinak vezetője arról tájékoztatott, hogy több dolgozó a koronavírus okozta, vagy egyéb fertőzés miatt nem vett részt a tesztelésen.

A héten tesztelték a három gyöngyösi bölcsőde dolgozóit is. A Visonta Úti Bölcsődében 17-en vettek részt a vizsgálaton, mindannyian negatív eredményt mutattak, ahogyan a Jeruzsálem Úti Bölcsődében sem találtak koronavírussal fertőzött dolgozót. A Dobó Úti Bölcsődében egy alkalmazottnál mutatott pozitív eredményt a teszt, ezért a Csibe csoport december 6-ig karanténban lesz.

Kiemelt tartalmak