Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Teljes hosszában új burkolatot kapott az Angyal utca

2022. 07. 21. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 08. 04. 10:26

Elkészült az Angyal utca felújítása. A 400 méter hosszú útszakasz egy év alatt, három ütemben újult meg.

“Gyöngyösön az útépítések időszakát éljük, nem csak az önkormányzati, hanem az állami kezelésben lévő belterületi utak is megújulnak” – mondta Hiesz György polgármester az Angyal utca felújítása kapcsán tartott sajtótájékoztatón. A városvezető szerint a beruházásoknak köszönhetően jelentősen javul majd a városi közúthálózat minősége, addig azonban sok türelemre van szükség a városlakóktól.

Mint Hiesz György felidézte, az Angyal utca felújítása 2021 nyarán kezdődött, a mintegy 30 millió forintos beruházást az önkormányzat három ütemben valósította meg: tavaly kétszer száz méteren kapott új burkolatot az utca, idén nyáron pedig a fennmaradó kétszáz méteres szakaszt is sikerült megújítani. Az Andezit Kft. kivitelezésében megvalósult felújítás során nem csak az aszfaltburkolatot cserélték le, hanem szegélyeket, taktilis jelekkel ellátott, akadálymentesített járdacsatlakozásokat is építettek.

A polgármester a környéket érintő további tervekről is beszámolt: a Pesti út 2. szám előtt álló egykori Angyal csárda környezetét is szeretnék megújítani, és új parkolóhelyeket kialakítani, sőt a műemlék épülettel kapcsolatban is rendelkeznek tervekkel, amelyek jelenleg a döntéselőkészítési szakaszban járnak.

Dr. Szén Gabriella, a körzet önkormányzati képviselője a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: az Angyal utca felújítása nem csak az ott lakók érdekét szolgálja, a közeli nagyáruház és az egyéb vállalkozások miatt jelentős forgalmat bonyolító útszakaszon ugyanis jelentős az átmenő forgalom.

A képviselő köszönetet mondott a lakóknak, akik rendszeresen jelezték az útszakasz romló állapotát, mégis türelmesen kivárták, amíg rendelkezésre áll a forrás az út teljes felújításához, hiszen mint a képviselő fogalmazott: „mi nem a toldozás-foldozásban hiszünk, a körzet valamennyi útfelújítása hasonló minőségben valósult meg.”

A városban több önkormányzati út is megújult az elmúlt időszakban: nemrégiben adták át Mátrafüreden a Fenyves utcát, egyebek mellett megújult a Jászsági utca egy szakasza, jelenleg is zajlik a Solymosi külhatár utca felújítása, a közeljövőben pedig a Pesti úton, a volt malom környékén és a rendőrség épületének környékén is várhatók munkálatok.

Kiemelt tartalmak