Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Tarolt a Berze a helytörténeti vetélkedőn

2023. 11. 16. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 11. 21. 11:57

Az általános iskolások és a középiskolások versenyében is a Berze Nagy János Gimnázium csapata végzett az élen a gyöngyösi önkormányzat által harmincadik alkalommal megrendezett helytörténeti vetélkedőn. A Vachott Sándor Városi Könyvtárban rendezett megméretésre összesen kilenc csapat nevezett.

Harmincadik alkalommal hirdette meg a gyöngyösi önkormányzat a helytörténeti vetélkedőt, amelynek idén is a Vachott Sándor Városi Könyvtár adott otthont. A megméretésre négy általános és öt középiskolás csapat jelentkezett, amelyek a reformkori Gyöngyössel kapcsolatos tudásukat kellett, hogy megmutassák. A viadalt idén számos új elemmel tették még interaktívabbá, így előzetes feladatként a csapatoknak rövid videóban kellett bemutatniuk egy reformkorhoz köthető gyöngyösi személyt, és a szóbeli forduló is két részre oszlott: egy, az olvasóterekben berendezett, állomásokból álló interaktív részre és egy hagyományos kvízfeladatokból álló vetélkedőre.

A csapatok teljesítményét idén is szakmai zsűri bírálta, az általános iskolai verseny zsűritagjai dr. Horváth László elnök mellett Farkas István és Lovász Béláné voltak, a középiskolai verseny zsűrijének elnöke Báryné dr. Gál Edit volt, aki mellett dr. Vinkler Bálint és Szekeresné Sennyey Mária foglalt helyet.
A verseny az általános és a középiskolás korosztályban is a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium győzelmével zárult, íme az eredmények.

Általános iskolás korosztály:

  1. Berze Nagy János Gimnázium
  2. II. Rákóczi Ferenc Kat. Általános Iskola
  3. Felsővárosi Általános Iskola
  4. Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Középiskolás korosztály:

  1. Berze Nagy János Gimnázium
  2. MMSZ Károly Róbert Technikum
  3. Mátra Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
  4. Berze Nagy János Gimnázium
  5. MMSZ Károly Róbert Technikum

A vetélkedő résztvevői számára az önkormányzat a korábbi évek hagyományát követve tanulmányi kirándulást szervez a Petőfi Irodalmi Múzeumba.

Kiemelt tartalmak