Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Támogatásokkal segíti a tanévkezdést a Gyöngyösi Önkormányzat

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 08. 10. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 09. 18. 08:17

Ebben az évben is számos támogatás igényelhető Gyöngyösön, amely segíti a tanévkezdést a családoknak, hiszen az ingyenes tankönyv ellenére több tízezer forintba is kerülhet a tanszer beszerzés. A korábbi évekhez hasonlóan tanszertámogatás, étkezési térítési díj támogatás, valamint rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény vehető igénybe.

Tanszertámogatás végső beadási határideje szeptember 30. Étkezési térítési díj támogatás szeptember 1- október 31-ig között igényelhető, míg rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre vonatkozó kérelem benyújtása nincs időponthoz kötve, az bármikor benyújtható.

A támogatásokat formanyomtatvány benyújtásával lehet kérelmezni, melyeket a Közigazgatási és Intézményirányítási Igazgatóság Szociális és Gyámügyi Csoportjához kell eljuttatni A nyomtatványok a város hivatalos oldaláról, a gyongyos.hu/nyomtatványok oldalról letölthetők, illetve a Szociális és Gyámügyi Csoportnál kérhetőek.

A különböző támogatásokra a költségvetésben meghatározott keretösszegek állnak rendelkezésre. Tanszertámogatás esetében ez 570.000 Ft, étkezési térítési díj esetében 150.000 Ft. Rendeszes gyermekvédelmi kedvezményre nincs keretösszeg meghatározva (a jogosultak számának függvényében kerül biztosításra központi költségvetésből).

 A rendelkezésre álló keretösszeg tanszertámogatás esetén gyermekenként 5700 Ft, , az étkezési térítési díj támogatás mértéke, az intézményi étkezési térítési díjának 50%-a, a endszeres gyermekvédelmi kedvezmény évente két alkalommal adható központi költségvetésből, melynek összege 6000 Ft

 A tanévkezdéshez kérhető helyi támogatások közül rendkívül népszerű a tanszertámogatás, melyben idén mér 100 gyermek részesült.

Kiemelt tartalmak