Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Szombaton rendezik a Kékes Csúcsfutást

2023. 05. 17. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 05. 18. 16:34

Szombaton rendezik meg hazánk egyik legegyedibb futóversenyét, a Mátrafüredtől Kékestetőig tartó Kékes Csúcsfutást. A verseny miatt 11 és 13 óra között forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a közlekedőknek.

A Kékes Csúcsfutás immáron huszonhatodik éve 1300-2000 amatőr futó kivételes sportteljesítménye és felejthetetlen élménye. A Futók Mátrafüredtől Kékestetőig 671 méter szintkülönbség legyőzésével, Magyarország legmagasabb pontjának, az 1014 méteres csúcsot jelző kőnek a megérintéséért futva küzdenek. A látványos kihívás az elmúlt évek során legendává, Kékestető pedig a kitartást igénylő teljesítmények szimbólumává vált a futók számára. Ezt a teljesítményt máshol megismételni nem lehet, ezért a verseny értékét és varázsát a helyszín egyedisége adja.

Az egészséges életmód és a futás népszerűsítését célul kitűző rendezvényt idén május 20-án rendezik, a Mátrafüredtől Kékestetőig vezető 11,6 kilométeres klasszikus táv mellett három rövidebb távon is meghirdetik a versenyt, sőt a versenyzők akár erdei utakon is leküzdhetik a rajt és a cél közötti távolságot. A verseny fővédnöke Hiesz György polgármester, védnöke Faragó Tamás, a Mátrafüredi Részönkormányzat elnöke, valamint Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár.

A verseny napján nem csak megnövekedett gépjárműforgalomra, hanem délelőtt 11 órától várhatóan 13 óráig forgalomkorlátozásra is kell számítaniuk a közlekedőknek. A versenyt a 24. számú főúton, valamint a Kékestetőre vezető úton, a következő útvonalon rendezik: Gyöngyös (Mátrafüred)–Gyöngyös (Mátraháza)–Gyöngyös (Kékestető).ű

Terelőút: 24. sz. főút – Gyöngyös Vachott S. utcai híd lezárása miatt ideiglenes terelőúton 3. sz. főút és helyi utak – 2406. j. Szurdokpüspöki-Gyöngyös összekötő út – 2407. j. Pásztó-Szurdokpüspöki összekötő út – 2408 – Pásztó-Galyatető -Mátraháza összekötő út.

A versenyről további részletek a www.futanet.hu oldalon olvashatók.

Borítókép: www.futanet.hu

Kiemelt tartalmak