Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Szépül az új tűzoltólaktanya környezete

2023. 06. 23. Hírek

Számos dísznövénnyel gazdagodott a katasztrófavédelmi kirendeltség épületének környéke. A Gyöngyös és Környéke Tűzvédelméért Közalapítvány közreműködésével beszerzett növényeket a tűzoltók ültették el.

A gyöngyösi tűzoltók 2021 tavaszán vették birtokba az új tűzoltó laktanyát Gyöngyösön, a Bethlen Gábor utcában. Az ország egyik legmodernebb laktanyáját belakták, a környezetét azóta is folyamatosan szépítik – írja közleményében a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

A gyöngyösi képviselő-testület által alapított Gyöngyös és Környéke Tűzvédelméért Közalapítványon keresztül számos dísznövényt nyújtottak át támogatásként a város dísznövénykertjei, díszfaiskolái, amelyeket a napokban ültettek el a tűzoltók az épület főbejárata előtti parkolók járdaszigeteibe. A 108 különböző növény között megtalálhatóak a hosszútávon árnyékot nyújtó platánfák mellett, kisebb díszfák, díszcserjék, talajtakarók, melyek jelentős része örökzöld növény. A parkosítás egyben megfelelő környezetet biztosít az ott található igényesen felújított „László” mozdonyfecskendőnek és a Gyöngyösi Tűzoltó és Mentő Egyesület vaslajtjának is – fogalmaz a közlemény. A katasztrófavédők bíznak benne, hogy néhány év elteltével árnyas parkoló és növényektől színpompás lesz a laktanya előtti tér.

Fotó: Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Kiemelt tartalmak