Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Szeptember 15-e a helyi adók befizetésének határideje

2023. 09. 11. Közlemények, hirdetmények Utolsó módosítás: 2023. 09. 15. 10:39

Tisztelt Adózók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2023. II. félévi helyi adók befizetését 2023. szeptember 15-ig teljesíthetik adópótlékmentesen!

Az adószámla-kivonatok az alábbi módon kerültek kézbesítésre, mely alapján az adóbefizetéseiket teljesíthetik:

  • A gazdasági társaságok, egyéb jogi személyek, egyéni vállalkozók esetében az adóhatóságunk 2023. augusztus 31-ig kiküldte az adózók cégkapujára/ügyfélkapujára.
  • A magánszemélyek (egyéni vállalkozók) adószámla kivonatát, befizetési csekkekeit tartalmazó leveleit a Magyar Posta a 2023. augusztus 28.-i héten kézbesítette.

Az önkormányzati adóhatóság a helyi adó, valamint a 2020. december 31-ig fennálló gépjárműadó hátralék befizetések teljesítésére adónemenként külön számlát vezet, ezért kérjük, hogy a befizetni kívánt adónemet a megfelelő számlaszámú csekken szíveskedjen teljesíteni, illetve számlaszámra utalni!

Amennyiben valamely adónemben a magánszemély hátralékkal rendelkezik, akkor két csekket kapott, melyeken az értesítés kézhezvételekor fizetendő hátralékát, illetve a szeptember 15-ig pótlékmentesen fizetendő II. félévi adóját rendezheti.  

Tájékoztatom továbbá, hogy az adó késedelmes megfizetése esetén az esedékesség napjától a fizetendő adó összege után késedelmi pótlékot is köteles fizetni. A késedelmi pótlék mértéke minden naptári nap után a késedelem, illetve az esedékesség előtti igénybevétel (felszámítás) időpontjában érvényes jegybanki alapkamat 5 százalékponttal növelt mértékének háromszázhatvanötöd része. Felhívom figyelmét, hogy az adószámlán fennálló adóhátralék esetében adóhatóságunk végrehajtási eljárást foganatosíthat.

Az adó megfizetésével kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal, segítünk!

Az ügyfélfogadási napok: hétfőn és szerdán 730-1600 óráig, pénteken 730-1330 óráig. 

Köszönjük, hogy adóbefizetéseivel hozzájárul Gyöngyös Város fejlődéséhez!

Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal
Pénzügyi és Költségvetési Igazgatóság Adócsoportja

Kiemelt tartalmak