Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Száznál is többen voltak az onkológiai szűrésen

2023. 05. 09. Hírek

Három nap alatt több mint száz nő vett részt a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház által meghirdetett onkológiai szűrésen.

Az idén alapításának 185. évfordulóját ünneplő kórház ezúttal a gyöngyösi és környező települések oktatási intézményeiben, szociális területen dolgozó nőket szólította meg. A sikeres részvétel okait elemezve a szűrést vezető főorvos, dr. Gulyás Zoltán kiemelte a jó előkészítést, a megszólított intézményvezetőkkel, a védőnői szolgálatokkal való jó együttműködést, és az onkológiai szakrendelő munkatársainak elkötelezettségét. De a főorvos legfőképp azoknak a hölgynek az egészségtudatos gondolkodását dicsérte, akik ezen a három napon megjelentek a rendelőben.

Az előkészítés során figyelembe vették az oktatási intézetekben és a szociális intézményekben dolgozók munkaidejét, ezért az általános rendelési időn túl a kórház plusz lehetőséget biztosított ezeken a napokon, és volt, hogy még este hét órakor is folyt a szűrés. A szűrővizsgálaton fizikális emlővizsgálat, nőgyógyászati citológiai mintavétel és fizikális vizsgálat, a vizsgálat alapján az esetleges további, kiegészítő ellátáshoz szükséges beutalók kiadása történt. Nem tartozott a nőgyógyászati szűréshez, de a vizsgálatot végző onkológus az esetleges bőrdaganatok szempontjából is átvizsgálta a bőrfelszínt.

A Kistérségi Humán Szolgáltató Központ vezetője, Maka Piroska külön értékelte a szociális területen dolgozók felé irányuló megkülönböztetett figyelmet. Erről a területről több mint harminc dolgozó vett részt a szűréseken.

Kiemelt tartalmak