Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Százmilliókért új műszerek érkeztek a Gyöngyösi Bugát Pál Kórházba

2023. 06. 02. Hírek

Közel 300 millió forintos európai uniós támogatású projekt révén szereztek be új berendezéseket az egészségügyi intézményben.

Új szívultrahang készüléket kapott a kardiológiai szakrendelő, ugyanitt a terheléses vizsgálatokhoz is új EKG rendszer áll a betegek rendelkezésére. A nőgyógyászati szakrendelőben is vadonatúj nőgyógyászati ultrahang vizsgálja a pácienseket, és a sorban ott van a radiológia is, ahol szintén dolgozik már az modern ultrahang készülék. A Gyöngyösi Bugát Pál Kórház több éve tudatos pályázati munkával egymásra épülő sikeres projektekkel fejleszti az intézmény infrastrukturális és műszeres felkészültségét, azért, hogy hatékony és eredményes járóbeteg-ellátást tudjon biztosítani a térség betegeinek.

A magasabb színvonalú járóbeteg-szakellátás érdekében több szakma kapott új orvosi eszközöket is. Többek között a gasztroenterológia, a vértranszfúziós szakrendelés, az urológia, a kardiológia, szülészet-nőgyógyászat, a fül-orr gégészet és a szemészet. Az orvosi eszközök és műszerek beszerzése ezúttal a Széchenyi 2020 program keretében, az EFOP 2.2.19-17-2017-00066 azonosító számú projekt révén elnyert 296,80 millió forint támogatásból történt. A projekt hátralévő vállalásai között szerepel még a hotel diagnosztikai épület liftjeinek felújítása, akadálymentes bejáratok és mozgáskorlátozott szociális helyiség kialakítása – tudatta közleményében az egészségügyi intézmény.

Kiemelt tartalmak