Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Rolleres városnézés Gyöngyösön

2022. 09. 12. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 09. 19. 15:04

Először szervezett rolleres városnézést Gyöngyösön a TourInform Iroda, de biztosan nem ez volt az utolsó alkalom. A korábbi rendezvényeik vezetett városi sétáira nagy volt az érdeklődés, de az iroda igyekszik mindig valamilyen módon megújulni. Mivel Gyöngyösön nemrégen nyílt egy egészen friss lehetőség – elektromos rollert bérelhetünk a modern városi közlekedéshez –, összekapcsolták a már jól beváltat az újdonsággal.

A városnézés szakképzett idegenvezetője olyan érdekességekről mesélt, mint például a városunk alatt most is folyó patakról, a Street Art kép mondanivalójáról, vagy a Sissi királynő által támogatott iskoláról. A korábbi városnézésekhez képest most egészen távoli helyszíneket is be lehetett vonni, hiszen elektromos rolleren suhanva nem tűnik olyan hosszúnak az út. Az ingyenes programhoz lehetett csatlakozni saját elektromos- vagy lábhajtásos rollerrel, de a jövőben ez kör még kibővülhet más guruló alkalmatosságokkal is.

A TourInform Iroda tervei között szerepelnek a város határát elhagyó túrák is, hiszen a távolság így már nem jelent akadályt. Szóba jöhetnek farkasmályi vagy mátrafüredi helyszínek, vagy akár még messzebbiek is. A következő rolleres városnézés időpontját később kerül pontosítják, hiszen igazodniuk kell az időjárás kevésbé kiszámítható szeszélyeihez. Érdemes figyelni a programjaikat, hiszen igyekeznek mindig valamilyen újdonsággal szolgálni, és ezeken az eseményeken zömében ingyenes a részvétel.

Kiemelt tartalmak