ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Plusz álláshellyel bővül a gyermekjóléti szolgálat

2022. 06. 24. Hírek

Méltányossági kérelmekről és a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ keretein belül működő gyermekjóléti szolgálatnál létrehozandó plusz státuszól döntöttek a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulásban résztvevő települések polgármesterei. Utóbbi döntést többek között a közelmúltban a közvéleményt megrázó kettős gyermekgyilkosság indokolta, egyetértettek a településvezetők abban, hogy ez az a terület, ahol tovább kell erősíteni a szolgálatot, noha a törvény által lakosságarányosan előírt szakdolgozói létszámot eddig is teljesítette az intézmény.ű

A társulás felhatalmazta Gyöngyös város polgármesterét, a társulás elnökét, hogy készítsen intézkedési tervet a gáz- és áramdíj jelentős emelkedése miatt, a településeknek ugyanis takarékosabb gazdálkodásra kell felkészülniük.

– Ha az önkormányzatok kikerülnek az egyetemes szolgáltatási körből, tehát drágábban kapják az energiát, az jelentős költségvetési kiadást fog eredményezni, ezért a vezetőknek arra kell javaslatot tenni, hogy miként lehet takarékoskodni az árammal, gázzal. Ez nem csak Gyöngyösön, hanem környékbeli településeken is fontos kérdés lesz, ugyanis négy-nyolcszorosára fog emelkedni az energia díja, és nem tudjuk, hogy kapunk-e kompenzációt. Ha nem kapunk, akkor nagyon szigorú takarékossági intézkedésekre lesz szükség – fogalmazott Hiesz György a Gyöngyösi TV-nek nyilatkozva.

Kiemelt tartalmak