Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Ovi- és járdafelújítások, sportmúzeum – a 6-os körzet fejlesztései

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 03. 16. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 03. 24. 17:48

Leginkább a már előkészített, illetve a tervekkel rendelkező, vagy már megkezdett fejlesztések valósulnak meg idén a hatos számú választókörzetben Gyöngyösön.

Júniusban befejeződik a Jeruzsálem úti Óvoda és Bölcsőde korszerűsítése, amelyhez a 250 millió forintos uniós forrás mellett az önkormányzat is több millió forinttal járult hozzá. Idén kezdődik az állami fenntartású Mérges utca felújítása, és folyamatban van a volt laktanya területén létrejövő aktívház közbeszerzési eljárása.

Ferenczy Tamás a körzet képviselő elmondta, a korábbi évekhez képest nagyobb területű járdaszakaszok újulnak meg, illetve átfogó terület-átalakítás valósul meg idén az új tűzoltólaktanya környezetében, amely leginkább a lakosság egészségtudatos életmódját segíti. Sporttal kapcsolatos szolgáltatások és parkosított szabadidős terület kialakítása valósul meg, amely kapcsolódik a műfüves pálya és a nemsokára átadásra kerülő új tűzoltólaktanya területéhez. Itt helyet kap továbbá egy sportmúzeum, edzőtermek, egészségügyi központ, amelyet a lakosság is használhat majd.

Tervben volt a Bethlen Gábor-Jeruzsálem utca kereszteződésében egy gyalogátkelőhely építése, azonban a 24-es számú főút felújítása miatt ez nem valósítható meg. Ennek ellenére a képviselő úgy véli, mivel sokan kelnek át az úttesten, mindenképpen szükséges a forgalomlassítás, a gyalogosok biztonsága érdekében.

Természetesen a gyerekek örömére a játszótereken is pótolják majd a hiányzó elemeket és folyamatosan szépítik és rendben tartják majd a parkokat is.

Kiemelt tartalmak