ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Nem hajthatnak be a buszok a Könyves Kálmán térre

2021. 11. 17. Hírek

Levélben fordult a Volánbusz Zrt-hez a gyöngyösi önkormányzat Városüzemeltetési Igazgatósága, miután a buszsofőrök többsége nem tartotta be a 24-es út felújítása kapcsán Gyöngyösön az ideiglenes forgalom technika előírásokat, és nem a „kerülő” utat, a 24-es út- Kossuth Lajos-Egri-Koháry-autóbusz állomás útvonalat használta, hanem rövidebb úton, a Könyves Kálmán téren keresztül közelítették meg az Egri utat.

Ennek kapcsán több lakossági panasz érkezett a megnövekedett forgalom, a kialakult közlekedési dugók, valamint az út szélének rendszeres „letaposása” miatt.

A 24-es út felújításának végével továbbra is szükség van az ún. kerülő útra, melynek kapcsán Gyöngyös Város önkormányzata úgy döntött, hogy a buszokat nem engedi be a Könyves Kálmán térre, azon keresztül nem közlekedhetnek az Egri út felé.

Az illetékes igazgatóság arra kéri a busztársaságot, hogy tájékoztassa erről a buszvezetőket és kéri a KRESZ szabályok betartását.  Természetesen a Városüzemeltetési Igazgatóság észrevételét megküldte a Gyöngyösi Rendőrkapitányságnak és a Gyöngyösi Városrendészetnek is.

Kiemelt tartalmak