Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Merjünk igent mondani a szeretetre!

2023. 12. 16. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 12. 20. 09:33

Ne féljünk kimutatni a szeretetünket, és ne várjunk vele, ragadjuk meg a pillanatot, hogy kifejezzük pozitív érzelmeinket – mondta ünnepi beszédében Kárpáti István alpolgármester a Szent Bertalan-templomban rendezett városi karácsonyi ünnepségen. Balog Gyula kanonok-plébános az isteni szeretetről beszélt, az idei műsort pedig az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai mutatták be.

Sokféleképpen gondolkodunk a karácsonyról, de Jézus tanítása és élete mindenki számára útmutatást nyújthat – kezdte ünnepi beszédét Kárpáti István alpolgármester a Szent Bertalan-templomban, ahol a hagyományos városi karácsonyi ünnepséget tartották péntek este. A városvezető szerint fontos emlékeztetni magunkat arra, hogy azok, akik iránt dühöt vagy haragot éreztünk az év során, alapvetően jót akartak, hiszen a szeretet mindenkinek a lelkében jelen van. Az alpolgármester arra kérte az ünneplőket, ne féljenek kimutatni ezt a szeretet, és ne várjanak vele, hiszen az emberi élet véges, a szeretet kimutatására pedig mindig a most a legjobb alkalom.

Balog Gyula kanonok-plébános arról beszélt: aki igazán meg tud bennünket tanítani a szeretetre, az Isten, aki több ezer éven át óriásinak mutatta magát a csodákon keresztül, hogy aztán Jézus megszületésével felvállaljon bennünket egy apró kisgyermek testében. Balog Gyula emlékeztetett: karácsonykor Jézus kopogtat az ajtónkon, az ünnep pedig csak úgy lehet teljes, ha beengedjük, és helyet keresünk számára a szívünkben. Merjünk bátrak lenni, és merjünk igent mondani a szeretetre – zárta gondolatait Balog Gyula.

Nézze meg képgalériánkat!

A beszédeket a karácsonyi műsor követte, amelyben az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola harmadik és negyedik évfolyamos diákjai az iskola énekkarával közösen idézték fel Jézus születését Betlehem csillagai és angyalai című műsorunkban. Az ünnepség a hagyományoknak megfelelően közös gyertyagyújtással zárult a Fő téren álló mindenki karácsonyfájánál.

Kiemelt tartalmak