Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Méltó megemlékezés helye lesz minden temető

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 10. 25. Hírek

Idén tíz millió forintot biztosított az önkormányzat a gyöngyösi temetők felújítására. A beruházások, például a térburkolat kijavítása, a temetői úthálózatok fejlesztése, a bejáró aszfaltozása, a ravatalozó- és kerítésfelújítás elsősorban azt szolgálta, hogy a temetőlátogatók méltó körülmények között emlékezhessenek meg hozzátartozóikról.

A Közép temetőben díszburkolattal látták el a nyitott ravatalozót és az előtte lévő térületet.

Az Alsóvárosi temető ravatalozója előtti betonlapos térburkolat balesetveszélyessé vált, miután megsüllyedt és szétrepedezett, ezért itt is díszkővel burkolták le a területet.

Megkezdődött az Alsóvárosi temető útjainak felújítása is. A temető bejáratától a ravatalozóig tartó aszfaltos út széle több helyen megsüllyedt.  Az út közepe felemelkedett, repedezett, ami száraz útviszonyok között is balesetveszélyt jelentett. Mivel a hulladékok gyűjtésére szolgáló, konténereket szállító autó is ezen az útvonalon közlekedik, az útszakasz további romlását megelőzendő, a helyreállítás az érintett szakaszon kezdődött el.
A bejárat és a kápolna közötti út szegélykő megerősítést és új aszfaltburkolatot kapott. Emellett megoldották az I-es parcella melletti közlekedő úton mellett a csapadékvíz elvezetését.

Új aszfaltburkolatot kapott a Püspöki temető bejárója is.

A Felsővárosi temető kerítésének keleti oldalát feszítőszállal erősítették meg.

A beruházásokat a Városgondozási Zrt. végezte el. A cég az Alsó és a Középső temetőben hamarosan kijavítja még az illegális behatolók által megrongált kerítésrészeket.

A temetőkben folytatódik a sürgős beavatkozást igénylő fák gallyazása és kivágása.

Még az idén szeretnének a Felsővárosi temetőben lévő szórókúthoz két új díszoszlopot állítani, valamint szeretnének térfigyelő kamerákat telepíteni a temetői bejáratokhoz.

Kiemelt tartalmak