Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Megjelent a 2022-es Gyöngyösi Kalendárium

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 12. 08. Hírek

A több mint százéves hagyományra visszatekintő évkönyv idén 1500 példányszámban készült el, és már kapható a könyvesboltokban. Az évkönyv idén is sok érdekes írást tartalmaz, a naptár fejezet oldalait pedig gyöngyösi óvodások rajzai illusztrálják.

A 2022-es gyöngyösi kalendárium a remény hangján szól. Bemutatja, hogy kitartással és emberséggel még a leglehetetlenebb helyzetekből is van kiút – olvasható az évkönyv polgármesteri köszöntőjében.

A kiadvány közöl portrét az Omega együttes Gyöngyösről elszármazott dobosáról, Nagy Zoltán királyi főszakácsról, bepillantást enged az új tűzoltólaktanya mindennapjaiba, és a gyöngyösi mozik történetét is bemutatja.

– Idén is az volt a cél, ami minden évben, hogy az évkönyv képet adjon egy Gyöngyös jelenéről, múltjáról és jövőjéről is. Ez mind-mind megtalálható a könyvben. Minden évben fejtörést okoz, hogy a naptárt mivel illusztráljuk. Idén gyöngyösi óvodások rajzai színesítik a lapokat – mondta Pifkó Tamás, könyv kiadásával megbízott Gyöngyösi Tv Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A kalendárium érdekessége továbbá a gyermekrajzokkal illusztrált naptárt kísérő írások. A Várkonyi Judit tollából született történetek egy kisgyermek gondolatain keresztül vezetik végig az olvasót Gyöngyösön.

Az évkönyv számos évfordulóról megemlékezik, így a hatvanéves Vidróczki Néptáncegyüttesről, a szintén hatvanéves évfordulós gyöngyösi felsőoktatásról és az idén tizenötödik születésnapját ünneplő Cinema Bridge moziról.
Beszámol a könyvben tokiói élményeiről a város olimpikonja, Kovács Zsófia, és paralimpikonja, Lévay Petra.
Beengedte az otthonába a Gyöngyösi Kalendáriumot a zeneiskola igazgatója, Jakkel Mihály, aki szakmai pályafutása mesélt családjáról is. A húsz évvel ezelőtt királyi főszakács címet elnyert Nagy Zoltántól pedig megtudhatjuk, a 20. században milyen nehézségekkel kellett megküzdenie annak, aki a korabeli elvárásoknak megfelelően helyt akart állni Mátyás király asztalánál.

Mindez csak ízelítő a több mint kétszáz oldalas évkönyvből, amely már megvásárolható a két gyöngyösi könyvesboltban, a Tourinform Irodában, valamint a Gyöngyösi Televízió ügyfélszolgálatán is.

Kiemelt tartalmak