Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Meghosszabbodtak a korlátozó intézkedések

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 03. 19. Covid-19 Utolsó módosítás: 2021. 03. 24. 18:12

Hétfőtől még legalább egy hétig maradnak a jelenlegi korlátozó intézkedések, mivel a járvány harmadik hulláma továbbra is erős – mondta péntek reggel a Kossuth Rádióban Orbán Viktor.

Mint ismert Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter március 4-én jelentette be, hogy 2021. április 7-ig bezárnak az óvodák és általános iskolák. Március 8 – 22. között bezárnak az üzletek, ez alól kivételt képeznek az élelmiszerüzletek, drogériák, patikák és benzinkutak, illetve a a tavaszi kerti munkákhoz szükséges eszközöket áruló boltok. Ezzel egy időben a magán egészségügyi szolgáltatásokon kívül egyéb szolgáltatások sem működhetnek.

Továbbá a közterületi maszkviselést az egész ország területére kiterjesztették a drasztikusan romló járványügyi adatok miatt.

Parkok és arborétumok továbbra is látogathatók.

Ezek az intézkedések hosszabbodtak meg most egy héttel, vagyis március 29-ig.

Gyöngyösön a Dobó úti Tagóvoda tudja fogadni a gyermekeket, ha a szülő nem tudja megoldani a felügyeletét a járványhelyzet miatt, ám fontos, hogy a gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben (különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel) vegyék igénybe.

A bölcsődéket a korlátozó intézkedések nem érintik, azonban a járvány terjedésének megfékezése és a kontaktusok csökkentése érdekében Gyöngyös város polgármestere arra kéri a szülőket, hogy aki teheti, ne vigye bölcsődébe a gyermekét.

Kiemelt tartalmak