Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Megérkezett a Fő térre a város karácsonyfája

2023. 11. 28. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 11. 29. 08:15

Kedden délelőtt megérkezett a Fő térre mindenki karácsonyfája. A húszméteres fenyőt csütörtökön öltöztetik ünnepi díszbe.

Egy Kossuth utcai társasház kertjéből származik az a húsz méter magas duglászfenyő, amely idén mindenki karácsonyfájaként díszíti majd a Fő teret. A város karácsonyfájára minden évben lakossági felajánlásokat vár az önkormányzat, a közel nyolc méteres átmérőjű fát azért kínálta fel a társasház lakóközössége, mert a terebélyes fenyő már veszélyeztette a közelében lévő épületeket.

A fenyőt kedden reggel vágták ki, majd szállították a Fő térre, ahol daru segítségével állították fel. Ünnepi díszeit csütörtökön délelőtt ölti majd fel, amikor a hagyományoknak megfelelően a város óvodásainak közreműködésével a Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. munkatársai feldíszítik. A város karácsonyfája mellett ebben az évben is Betlehemet és állatsimogatót állítanak fel, amely kiegészíti a Belváros téren zajló adventi rendezvénysorozat eseményeit.

Ahogy minden évben, az önkormányzat idén is közös gyertyagyújtásra várja a gyöngyösieket mindenki karácsonyfájához december 15-én. A Szent Bertalan-templomban 17 órakor kezdődő városi karácsonyi ünnepség után gyújthatunk majd gyertyát a város karácsonyfájánál.

Az ünnepek elmúltával a fenyőt lebontják, s azt rászoruló családok tűzifaként kapják majd meg.

Kiemelt tartalmak