Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Már szombattól érvényesek a szeptemberi bérletek

2022. 08. 23. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 08. 26. 13:21

A MÁV és a GYSEV, a Volánbusz és más helyközi buszos szolgáltatók augusztus 27-től (szombattól) valamennyi helyközi járaton elfogadják a szeptemberi dolgozói és tanulóbérleteket. A bérleteket a gyöngyösi helyi járatú autóbuszokon is elfogadják, vagyis augusztus 27-étől a helyi közlekedésben is használhatók a szeptemberi tanulói és dolgozói bérletek. Így az első őszi hónapra vásárolt szelvények öt nappal tovább használhatók.

Az intézkedéssel a tanévkezdést szeretnék megkönnyíteni. Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára azt mondta: – a vakáció végével rengeteg diák ül vissza az iskolapadba, közülük sokan ingáznak otthonuk és oktatási intézményük között. Nemcsak a járatokon lesz több az utas, a pénztáraknál vagy az automatáknál is hosszabb sorok várhatnak arra, hogy jegyet, bérletet válthassanak. A szünidőből visszatérő fiatalok például tanévnyitó rendezvény vagy a kollégiumi szoba elfoglalása miatt akár már augusztus utolsó napjaiban buszra, vonatra szállhatnak.

Közben a Volánbusz Zrt. megkezdte a helyi közlekedésben használatos bérletek cseréjét, a korábbi, nagyobb méretű bérleteket igazolványméretű szelvények váltják fel, amelyek praktikusabbak, könnyebben használhatók, hiszen az igazolványokkal együtt tárolhatók. Az országszerte egyre több helyen használt bérlettípust folyamatosan vezeti be a helyi közlekedést is üzemeltető társaság, így a korábban megváltott bérletek cseréjére, visszavonására nem kerül sor, egy rövid átmeneti időszakban két méretű bérletszelvény lesz forgalomban.

Kiemelt tartalmak